Zwaar bevochten 5-3 winst voor AviAir Almere tegen DKC

Een zwaar bevochten winst op DKC in Den Haag. Meest stroef begin van de partijen van Almeerse kant. Liefst vijf maal moest de derde game de beslissing brengen. De dubbels en de mixen werden gewonnen en Manon won als enige haar enkelpartij. Een 5-3 overwinning op DKC mag je toch een goede prestatie noemen. Dan ga je toch met een lekker gevoel weer richting Almere.

In sporthal ’t Zandje in Den Haag speelden Dave Khodabux en Adam Hall een wel heel makkelijke dubbelpartij tegen Casper Binken en Thomas van der Sanden. Binnen een mum van tijd stond het 11-2 en was de eerste game met 21-5 binnen. De tweede game hetzelfde beeld. Op het eind van de tweede game gunden beide koppels elkaar nog een mooie lange rally maar met 21-8 hadden Dave en Adam zich niet eens overmatig in hoeven spannen.

Dave en Joris coachen Tamara en Ilse naar de winst

Heel anders was het bij het damesdubbel. Tamara van der Hoeven en Ilse Vaessen hadden hun handel vol aan Marlies Baan en Alyssa Tirtosentono. Het kon echt alle kanten op en dat blijkt wel uit de gamestanden. Beide koppels ontliepen elkaar niet veel. De eerste game ging nipt met 19-21 verloren. Ook in de tweede game een gelijkopgaande strijd tot 18-18. De Almeersen scoorden toen drie keer achter elkaar en trokken met 21-18 de stand weer in evenwicht. De beslissing in de derde game viel na 17-17 want de dames namen een kleine voorsprong van twee punten. Met een bekeken geplaatste drop door Ilse en een diep geslagen shuttle van Tamara die op de achterlijn plofte stond de 21-17 op het scorebord en dus een 2-0 voorsprong voor AviAir Almere.

Ilse en Tamara

 

Léon Nottelman stond op de baan voor zijn enkelpartij tegen Joran Kweekel. Ook hier een moeizaam begin want de eerste game ging met 13-21 verloren. Hoewel Léon sterk terugkwam in de tweede game (21-18) bleek Joran in de derde game toch de sterkste. Via 3-11 en 13-21 sleepte hij het eerste punt voor DKC binnen en dus stond het 2-1 voor AviAir Almere.

Lees hier het hele verslag

Aram
Manon wint nog knap en is terecht blij

 

Adam en Ilse
Léon

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.