Zeven vragen aan Europees en wereldkampioene 40+ Georgy van Soerland

Door Cock van Puffelen

Met veel genoegen wil ik mijn volgende interview aankondigen. Vanaf het begin van mijn “zeven vragenrubriek” had ik al in gedachte dat ik Georgy van Soerland wilde interviewen, immers wie kan nou zeggen dat hij een Europees en Wereldkampioene heeft geïnterviewd. Erg trots kan ik zeggen dat dit mij mooi wel is gelukt!! Georgy is een topspeelster die al een aantal jaren uitkomt in de BV Almere topteams waarbij ze regelmatig ook in ons vlaggenschip acte de présence geeft. Voordat zij bij ons kwam heeft ze, met echtgenote Joris, jaren op het hoogste niveau bij Van Zijderveld gespeeld. Georgy is de regerend Europees en Wereldkampioen Badminton 40+: Europees kampioen in de singel en in de dubbel met Esther Fleurbaay 2e van Europa met Gerben Bruijstens en wereldkampioen in de singel. Georgy gaat volgend jaar proberen haar Europese titel(s) te prolongeren. De wereldkampioenschappen worden dit jaar in India gehouden en dat is iets teveel van het goede. Helaas kan ze deze titel dan ook niet verdedigen en binnenkort is hij dus weer vacant.

Georgy van Soerland

1) Stel je eens voor:

Ik werk al 16 jaar op Scholengemeenschap Reigersbos in Amsterdam. Ik ben daar administratief medewerker. Ik heb weliswaar PABO gedaan en de eerste twee jaar, nadat ik ben afgestudeerd, heb ik voor de klas op een basisschool gestaan, maar toen ik zwanger werd van Jessela kon ik het werken ’s avonds (nakijkwerk, lessen voorbereiden, enz.) niet meer combineren met moeder zijn.
SG Reigersbos was de school waar ikzelf les heb gehad en zij hadden een vacature. Ik ben toen naar SG Reigersbos overgestapt en dat bevalt me uitstekend. Ik heb nog steeds intensief contact met leerlingen, maar anders. In ieder geval heb ik niet de verantwoordelijkheden die een lerares wel heeft.
Zoals de meeste badmintonners wel weten ben ik getrouwd met Joris. We kennen elkaar al heel lang. We zijn een echte badmintonfamilie, want toen we een jaar of 12 waren kwamen we elkaar al tegen in de nationale badmintonselectie. Pas toen we een jaar of 20 waren sloeg de vonk over.
We hebben twee kinderen: Jessela en Denzell en natuurlijk zijn zij beiden ook badmintonners. Jessela heeft zelfs al 1ste divisie gespeeld, alleen het plezier in badminton bij Jessela is momenteel wat minder, zij heeft op het moment de leeftijd dat ze aandacht heeft voor veel andere zaken, Denzell evenwel speelt bij BV Almere en het gaat beter en beter met hem. Waarschijnlijk gaat hij dit jaar 3de divisie spelen.
Ik heb eigenlijk maar één grote hobby en dat is badminton. Ik zou niet weten wat ik zonder deze sport zou moeten. Ik ben al op mijn 9de met deze sport begonnen. Vanaf mijn 13e speelde ik bij BV Van Zijderveld en ik heb daar heel veel geleerd. Ik kan wel zeggen dat Van Zijderveld m’n tweede huis was. Ik ben ook van plan om zolang door te gaan tot het absoluut niet meer gaat.
Bovendien vind ik fotograferen erg leuk. Als we op vakantie gaan of een dagje weg maak ik altijd de foto´s. Soms moet ik dan aan Joris vragen of hij ook eens een fotootje wil maken, sta ik er zelf ook eens op.

2) Waar kan je ’s nachts voor wakker worden gemaakt

De meeste mensen die mij kennen denken nu dat ik zal zeggen “Chocolade” want ik ben een echte chocoholic, maar “voor een noodgeval” vind ik een veel logischer antwoord, maar als ze me wakker maken voor chocola zal ik niet boos worden hoor.

Klik hier voor het hele interview

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.