Kento Mamoto, Carolina Marlin

Wereldtitels badminton voor Carolina Marin en Kento Momota #Nanjing2018

Kento Momota pakte bij het heren enkel in een vrij eenzijdige finale de wereldtitel. Hij won van de Chinees Shi Yuqi met 21-11 en 21-13.

Carolina Marin (WR8) veroverde in Nanjing haar derde wereldtitel door in de finale Sindhu Pusarla (WR3) uit India te verslaan.
De openingsgame ging met 21-19 naar Carolina ondanks de voorsprong die Sindhu vrijwel de gehele game had. De Spaanse, die met regelmaat te vroeg serveerde, scoorde bij 15-11 achterstand vijf punten op rij en benutte haar tweede gamepoint. In de tweede game kwam Sindhu er niet meer aan te pas en won Carolina afgetekend met 21-10.

V. Sindu Pusarla

Het Japanese onderonsje in de finale van het dames dubbel werd verrassend gewonnen door de als 11e geplaatste Mayu Matsumoto en Wakana Nagahara. Zij wonnen close in een spannende partij van de als 2e geplaatste Yuki Fukushima en Sayaka Hiroto met 19-21, 21-19 en 22-20.

Het andere onderonsje was die tussen de Chinese mixed dubbels Zheng Siwei/Huang Yaqiong en Wang Yilyu/Huang Dongping als eerste en tweede geplaatst bij afwezigheid van Tontowi Ahmad en Liliyana Natsir (WR1). Die bereiden zich voor op de Asian Games die van 18 augustus t/m 2 september worden gehouden. Zheng en Huang wonnen met de finale met 21-17 en 21-19.

De finale bij de heren dubbel was die tussen de Japanners Takeshi Kamura en Keigo Sonoda en de Chinezen Li Junhui en Liu Yuchen, respectievelijk als 4e en 5e geplaatst. Het was een heerlijke partij om te zien met vele mooie rally’s. De eerste game ging gelijk op maar na de break scoorden de Japanners slechts 2 punten en pakten Li en Liu de game met 21-12.
Ook in de tweede game spel van een hoog niveau waarbij Takeshi en Keigo vooral verdedigend ijzersterk speelden. Het scoreverloop hield gelijke trend totdat de Japanners een gaatje sloegen naar 19-16. Maar Li en Liu wisten 5 punten achtereen te scoren naar 21-19 en zodoende de wereldtitel te pakken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.