Volleybaldames NED laten USA ontsnappen

De volleybaldames hebben net niet voor een nieuwe geweldige stunt kunnen zorgen. Topfavoriet en wereldkampioen Amerika bleek met 3-2 net iets te sterk.

Nederland had steeds een kleine voorsprong en bouwde die in tweede helft van de 1e set . Alles klopte en met veel goede bloks won Oranje de set met 25-18.

In de 2e set waren de rollen omgedraaid en na steeds een kleine voorsprong kwamen de Amerikaansen steeds beter in hun spel en bij Oranje liep het nu wat minder: 18-25.

De 3e set ging gelijk op maar door goed spel en geweldige reddingen liep Oranje uit naar 18-14.
De Amerikaanse coach vluchtte twee keer in twee minuten in een time out. Amerika kwam nog terug van 24-18 naar 24-21. Maar het 5e setpoint werd binnengeslagen door Robin de Kruijf.

In de 4e set sloeg Amerika een gaatje naar 11-8.
Aanvoerster Maret Balkestein-Grothues scoort 11-9 maar blesseert zich bij het neerkomen en moest het veld verlaten.
Dat was een breekpunt in de wedstrijd. Hoewel beide teams aan elkaar gewaagd waren en de stand gelijk op ging van 11-11 om en om naar 18-18 liep de topfavoriet uit naar 21-18.
Het was niet vedette Kim Hill maar Foluke Akinradewo die haar ploeg op sleeptouw nam.
De op beslissende momenten scorende Lonneke Sloetjes liet het aan het eind van deze set afweten waardoor Amerika de set naar zich toe kon trekken met 25-20 en er een 5e set uit sleepte.

In die 5e set lieten de Amerikaansen hun kwaliteiten zien en liep het bij Nederland wat minder. Celeste Plak viel ditmaal niet zo sterk in zoals bij de wedstrijd tegen China. Amerika won de set ruim met   15-8 en daarmee de wedstrijd.

De volleybaldames leden een eervolle nederlaag en lieten zien dat ze zeker een medaillekandidaat zijn waarmee rekening mee moet worden gehouden.

Volgende wedstrijd woensdag 10 augustus om 16.35 uur tegen Italië.

Lees hier alles over de volleybaldames

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.