Tegenvaller voor volleybaldames op OKT in Japan

Met aanvoerster Kim Yeon-Koung (20 punten) als absolute meerwaarde voor Zuid-Korea verloren de Oranjedames met 3-0. Hier had men niet op gerekend. Niet weggespeeld maar de mogelijkheden waren er om de wedstrijd winnend af te sluiten. Mede door 11 directe punten op service voor Zuid-Korea ging de wedstrijd verloren. Bondscoach Guidetti was teleurgesteld omdat hij voor het eerst verloor ondanks aanvallend de beste te zijn. Dat geeft de verdedigende kwaliteiten van de Zuid-Koreaansen aan en samen met de aanvallende klasse van Kim gaf dit de doorslag.

Na een 5-2 voorsprong in de eerste set scoorde de Zuid-Koreaanse vedette nummer 10 Kim op haar service 6 punten achtereen. Constant keek Oranje tegen 2 punten achterstand aan. De ploeg had vooral veel moeite met de Zuid-Koreaanse service. Bij 17-20 kwam Celeste Plak in de ploeg en kwam Nederland mede door haar inbreng op een 21-20 voorsprong. Het eerste setpoint was voor Nederland maar Zuid-Korea won uiteindelijk met 27-29.

Ook in de  gehele tweede set keken de oranjedames  tegen een 3 punten achterstand aan. Net als in de eerste set was het vooral Kim tegen wie de Nederlandse ploeg speelde. Bij een poging een Zuid-Koreaanse aanval te blokkeren klapte Robin de Kruijf door haar enkel en werd het doodstil in de zaal. De middenspeelster kon niet verder spelen. Nederland kwam van 23-19 noch terug tot 23-24 maar de set ging toch met 23-25 verloren.

Na een kleine achterstand in het begin van de derde set ging het gelijk op. Lonneke Slöetjes, scoorde gisteren nog 27 uit 30, was ook nu de beste aanvalster aan Nederlandse kant. Maar als Oranje dacht te hebben gescoord kwam de bal steeds weer terug. Aan het einde van de set liepen de Zuid-Koreaansen uit en benutten het eerste set- en matchpoint: 21-25.

Dinsdag om 8.30 uur is de Thailand volgende tegenstander.
Eén ticket gaat naar het beste Aziatische land en de andere drie gaan naar de beste overige landen.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.