Carolina Marin, V. Sindhu Pusarla

Sindhu Pusarla en Carolina Marin in finale dames enkel WK Badminton #TotalBWFWC2018 @Pvsindhu

V. Sindhu Pusarla (WR3) uit India heeft zich geplaatst voor de finale in het dames enkel op het WK in Nanjing. Zij speelt daarin tegen de Spaanse Carolina Marin (WR7) waarvan ze de laatste ontmoeting bij het Maleisisch open nog heeft gewonnen. Marin was in de halve finales de enige niet-Aziaat.
Carolina had 3 games nodig tegen de Chinese He Bingjao (WR6).
Sindhu keek in de eerste game tegen de Japanse Akane Yamaguchi (WR2) al snel tegen een 5-0 achterstand aan maar pakte het spel weer goed op en kwam met de break op 11-10 langszij. Op 12-12 scoorde ze 6 punten op rij en hoewel  Akane nog tot op 3 punten kwam was de winst met 21-16 voor Sindhu.
Verdedigend pakte Akane weer ongelooflijk veel. Sindhu moest bij wijze van spreken 2x scoren alvorens het punt binnen te hebben.
In de tweede game kwam ze zelfs op een 19-12 achterstand maar knokte zich knap terug tot 19-19. De Japanse produceerde op haar eerste matchpoint een volledig misser met haar service en bood daarmee Sindhu de kans de game naar zich toe te trekken. Maar op het eerste matchpoint volgde een 41 slagen durende rally waaruit Akane de stand nog een keer gelijk trok naar 22-22. Op haar tweede matchpoint sloeg ze toe. Met 24-22 plaatste zij zich net als vorige jaar voor de finale. Toen won ze zilver net als op de Olympische Spelen in Rio.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.