Net geen halve finale voor Eefkens/Piek op Spelen in Rio

Een halve finale voor Eefje Muskens en Selena Piek met de beste acht van de wereld op de Olympische Spelen in Rio. De tegenstandsters Seung Chan Shin en Kyung Eun Jung uit Zuid-Korea zijn de nummer 4 van de wereld en het Nederlandse dames dubbel nummer 11.

De Deense bondscoach Kim Nielsen neemt na Rio afscheid

In de eerste game lieten de Zuid-Koreaansen meteen zien waarom zij hoger op de wereldranglijst staan. Zij namen veelvuldig het initiatief en liepen snel uit naar 14-6.
Zoals eigenlijk altijd schatte Selena Piek goed in wanneer de shuttle buiten het speelveld belandt. Dat leverde maar liefst 4 punten op in deze games.
Maar dat voorkwam niet dat Shin en Jung de game overtuigend wonnen met 21-13.

Het begin van de tweede game ging gelijk op maar vlak voor de rust sloeg Shin/Jung toch weer een gaatje en namen een voorsprong van 11-8.
Met goed gevarieerd spel bleven Eefkens en Piek in het spoor.  Ze waren minstens gelijkwaardig aan de mondiale nummer 4. Door 4 matchpoints te overleven stoomden ze in een keer door van 15-20 naar 22-20 en trokken de stand gelijk naar 1-1.

Muskens en Piek waren in de tweede game Shin en Jung de baas

Ook de derde game ging gelijk op tot 9-9. Door 2 fouten aan Nederlands kant kon het Zuid-Koreaanse duo gaan rusten met een 11-9 voorsprong. Het verzet van Muskens/Piek leek gebroken. Via 10-15 en 13-17 kregen Shin en Jung de game en dus de wedstrijd in de schoot geworpen door foutjes van Muskens en Piek. Het tweede matchpoint werd door Korea benut en won daarmee de wedstrijd.

Eefje Muskens en Selena Piek hebben toch laten zien goed mee te kunnen met de mondiale top 10 en zijn complimenten zeker op zijn plaats.

Seung Chan Shin/Kyung Eun Jung (ZKo,4) –
Eefje Muskens/Selena Piek
21-13,20-22,21-14
wedstrijdduur: 76 min.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.