Nederlandse volleybaldames buigen op okt Rio voor gastland Japan

Beide teams waren al geplaatst voor de Olympische Spelen maar in een uitverkochte hal met 10.000 toeschouwers maakten ze er toch een mooie wedstrijd van.

In de eerste set overblufte Oranje de Japanse dames en liepen snel uit naar 15-7. Maar nadat de Japanse coach aanvalster Nagaoka inbracht begon het bij Japan beter te draaien. Het verschil werd teruggebracht tot 3 punten maar Oranje wist de set toch winnend af te sluiten met 25-20
In de tweede set waren de rollen omgedraaid en liep Japan snel uit naar 15-7. Nederland had niet veel in te brengen en verloor de set met 13-25.
De derde set ging gelijk op maar aan het eind liep Nederland puntje voor puntje verder uit. Van 17-17 drukte Oranje door en haalde de derde set binnen met 25-21.
Ook in de vierde set lag het initiatief bij Oranje. Mede door de goed spelende Celeste Plak (alleen haar service liep niet) kwamen de dames op een 16-12 voorsprong. Japan vocht zich terug en kwam weer op voorsprong en kreeg het setpoint bij 23-24. Maar Nederland kwam op matchpoint maar slaagde er niet in dit te benutten. Ook het derde en vierde setpoint werd niet door Japan benut maar het vijfde wel: 32-30.
In de vijfde set kreeg Oranje bij een 9-8 voorsprong twee ongelukkige punten tegen en nam Japan de voorsprong en liep uit om de beslissende set binnen te halen met 15-11.

Bekijk hier de eindstand

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.