Robin Tabeling, Jelle Maas

Jelle Maas en Robin Tabeling strijdend ten onder in Nanjing #BWFWC2018 @beeruitdongen

Het is Jelle en Robin Tabeling niet gelukt door te dringen naar de derde ronde op het WK Badminton in China. De mondiale nummer 34 moest hun meerdere erkennen in het als 3e geplaatste Deense duo Mathias Boe en Carsten Mogensen.

Jelle Maas, Robin Tabeling in Nanjing

In het begin van de eerste game konden ze hun Deense tegenstanders nog aardig bijbenen maar naar de break ging het snel. Van 14-7 liepen de Denen uit naar 21-11.
In de tweede was er zeker kans op gamewinst. Jelle op Robin kwamen terug van een 10-4 achterstand. De Denen dwingend tot het maken van fouten leidde tot een 11-10 voorsprong. Op 16-13 in Nederlands voordeel scoorde de Denen echter 5 punten achter elkaar enkwamen zodoende op een 18-16 voorsprong. Jelle en Robin pakten nog wel de voorsprong terug op 19-18 maar op het eerste Deense matchpoint was het raak (21-19) en eindigde het WK voor de Nederlanders.

Jelle Maas, Robin Tabeling, in Nanjing

Dat betekent dat alleen Cheryl Seinen en Selena Piek nog in de strijd zijn. Zij nemen het later vandaag op tegen het als 4e geplaatste Japanse duo Shiho Tanaka en Koharu Yonemoto.

TOTAL BWF World Championships 2018 Nanjing China

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.