Halep te sterk voor Kiki Bertens op Wimbledon

Het is Kiki Bertens niet gelukt op Wimbledon door te dringen tot de laatste 16. Simone Halep was in 2 sets te sterk: 6-4 en 6-3.

Voor het eerst stond Kiki Bertens in de derde ronde van Wimbledon. De tegenstandster was niemand dan de voormalig nummer 2 van de wereld Simone Halep. Nu staat ze als vijfde geplaatst tegen Kiki Bertens 26e.
Met het dak dicht begon Bertens goed door meteen de service van Halep te breken. Halep echter brak direct terug waarmee de stand weer 1-1 was. Op 3-2 voor de Roemeense maakte Bertens 4 fouten en leverde daardoorhaar service in. Mede omdat de forehand van Halep haperde kon de Wateringse weer direct terugbreken en op eigen service de stand weer gelijk trekken naar 4-4. Met ijzersterke returns brak Halep op 5-4 Bertens opnieuw en won de set met 6-4.

In de 2e set begon Bertens wat meer fouten te maken. Bij 2-0 had ze slechts 1 puntje gemaakt.  Het liep niet en Halep liep eenvoudig uit naar 3-0 met haar tweede achtereenvolgende love game. Op 3-0 scoorde Bertens haar eerste ace maar werd direct gevolgd door een dubbele fout. Door vol door te serveren kwam Halep onder druk te staan en kwam Bertens op 3-1. Na een geweldige lob zat het geluk niet mee doordat de bal op de service van Halep doorschoot en kwam die op 4-1.  Ondanks het geweldige loopvermogen van Halep scoorde Bertens weer met een fantastische lob en maakte de 4-2. Weer een love game met tot besluit een ace kwam Halep eenvoudig op 5-2. Door ijzersterke services kreeg de Roemeense geen kans op fatsoenlijke returns en kwam Bertens simpel op 5-3.  Ondanks met succes een challenge te hebben aangevraagd sloeg Halep op haar eerste matchpoint toe en won de set met 6-3 en daarmee de wedstrijd.

Te weinig gebruikt makend van de tweede service van Halep, te veel eigen fouten en een goed spelende Simone Halep brachten Kiki Bertens niet bij de laatste 16.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.