AviAir Almere krijgt vleugels. 5-3 winst bij Van Zundert/VELO.

AviAir Almere heeft een knappe overwinning behaald bij regerend landskampioen en koploper in de Carlton-eredivisie Van Zundert/VELO. In Wateringen werd het 5-3 in het voordeel van de Almeerders. Verrassend was toch wel de zege van Aram Mahmoud op Alex Vlaar die, in de finale om het landskampioenschap eerder dit jaar, nog Eric Pang versloeg.

Manon Sibbald

Met voordelig gehuurde busjes van Autoradam waren team 1 en de supporters vertrokken naar Wateringen. Zonder Sebastiaan Li want die bereidt zich voor op de Wereld Jeugd Kampioenschappen die van 2 tot en met 13 november in Bilbao Spanje worden gehouden. De ongeveer zeventig supporters zagen mooie partijen in deze uiterst sportieve wedstrijd. De spelers van Van Zundert/VELO assisteerden enkele malen de scheidsrechters met beslissingen die in het het voordeel van Almere waren.

Léon Nottelman

Zoals altijd werd er begonnen met de dubbels. Bij de dames namen Tamara van der Hoeven en Ilse Vaessen het op tegen het ijzersterke duo Lisa Khoeblal-Malaihollo en Myke Halkema. Maar kansen om deze partij te winnen hadden Tamara en Ilse wel. De eerste game ging wat ongelukkig verloren met 21-23 na een 11-9 tussenstand. In de tweede game lieten de Almeersen zien dat ze zeker niet onder deden tegen Lisa en Myke. Via 11-6 werd knap met 21-15 gewonnen en moest een derde game de beslissing brengen. Hierin toonden Lisa en Myke toch hun klasse. Er werd snel een 0-4 voorsprong genomen en met een 8-11 ruststand namen de Wateringsen in het tweede deel van die game duidelijk afstand: 15-21 en 1-0 voor Van Zundert/VELO.

Lees hier het hele verslag

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.