Amy Tan Czech Junior

Amy Tan wint Czech Junior 2018

Donderdag is Amy samen met haar moeder afgereisd naar Tsjechië voor de Czech junior die op vrijdag begon.

Amy speelde haar eerste enkelpartij tegen de Tsjechische Radka Šilhavá. Dat ging simpel want met 21-8 en 21-9 was ze al na 16 minuten klaar. Daarna speelde ze tegen Šárka Líbalová. Ook voor haar was Amy een maatje te groot. Met 21-8 en 21-10 kon zij zich opmaken voor de kwartfinale.

Amy Tan

Daarin speelde Amy tegen de pas 14 jarige Juliana Viana Vieira uit Brazilië. Ze pakte de eerste game met 21-13 en in de tweede was het toch spannend. Uiteindelijk moest het Braziliaanse talent met 22-20 toch haar meerdere in Amy erkennen.
In de halve finale was de Deense Nele Swerts Knudsen haar tegenstandster en kreeg ze wat meer tegenstand. Maar met 21-15 en 21-9 was Amy ook de huidige 6 Nations kampioene u17 de baas. In de finale treft Amy zondag de als 4e geplaatste Kateřina Zuzáková uit het gastland.
In een slechte partij, die Amy het liefst snel vergeet, was ze in drie games de sterkste. Zij versloeg in de finale de als vierde geplaatste Kateřina Zuzáková. Amy had tot aan de finale nog geen game afgestaan. In de eerste game kwam ze op 8 punten achterstand en kon het gat nog tot 3 punten verkleinen maar nu was de eerste game toch voor de Tsjechische met 15-21. Na 4-0 achter te hebben gestaan kwam Amy wat beter in haar spel en ging de tweede game gelijk op. Haar tweede matchpoint benutte ze en won nipt met 21-19. In de derde game ging het snel. Na een gelijk trend in het begin liep Amy snel uit en bouwde een flinke voorsprong op. Amy won die dan ook afgetekend met 21-11 en daarmee de titel.

Volg Amy op Facebook.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.